De vertrouwenscommissie draagt woensdagavond 17 april de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht voor. Dit zal gebeuren in een openbare raadsvergadering in het gemeentehuis van Zwijndrecht.

De gemeente moest op zoek naar een nieuwe burgemeester na het vertrek van Dominic Schrijer. Hij verlengde zijn ambtstermijn niet en is per februari aan de slag gegaan als voorzitter van de Koninklijke BLN-Schuttevaer. Robert Strijk is sinds februari waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Hij zal dit blijven tot er een nieuwe burgemeester is geïnstalleerd.

In totaal solliciteerden dertien kandidaten naar het burgemeesterschap. Bij de functie hoort een salaris van 8920,34 euro bruto per maand. Het ging om dertien mannen, die variëren in de leeftijd van 40 tot 61 jaar. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, anderen komen uit het bedrijfsleven of anderszins. De afgelopen maanden hebben de vertrouwenscommissie en Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, met de kandidaten gesproken. Woensdagavond wordt één van de kandidaten voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zwijndrecht.

De officiële installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 5 juni.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie