Foto: Politie

De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari een dronken Zwijndrechter aangehouden. De 22-jarige bestuurder reed met hoge snelheid over de Lindtsedijk. Agenten zagen de man rijden en reden vervolgens achter het voertuig aan.

Op de Moermond wilden de agenten het voertuig een stopteken geven. De snelheid liep daar al snel op boven de 80 kilometer per uur. Ter hoogte van de Overvoorde lukte het om de man staande te houden. De agenten roken een sterke alcohollucht en namen bij de bestuurder een blaastest af. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De 22-jarige Zwijndrechter is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit een tweede alcoholtest bleek de man 430 Ug/l te blazen. Een ervaren bestuurder mag maximaal 220 Ug/l blazen, voor een beginnend bestuurder is dit 88 Ug/l. De 22-jarige man was nog een beginnend bestuurder. Hij had dus bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. De politie heeft daarom direct zijn rijbewijs ingevorderd. Voor het te hard rijden is een bekeuring van 287 euro uitgeschreven. De man moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter vanwege zijn alcoholgebruik.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie