De politie in Dordrecht heeft na onderzoek vier verdachten van heling van een enorme hoeveelheid koper aangehouden, zo is maandag 7 januari bekendgemaakt. Het gaat om een 60-jarige Dordtenaar, twee jongens van 14 en 16 jaar uit Dordrecht en een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam.

De zaak kwam aan het rollen door een anonieme melding aan bij de politie, waarin gemeld werd dat eind december een partij van zo’n 7000 kilo koper gestolen was uit een bedrijf aan de Dordtse Vierlinghstraat. De melder gaf ook aan dat het metaal te vinden was in een bedrijfspand aan de Helmholtztraat.

Het bekijken van de camerabeelden van het bedrijfsterrein bevestigden dat er in het weekend van 29 en 30 december daadwerkelijk meerdere rollen koper waren weggenomen en waar de vermoedelijke vindplaats te vinden was. Rechercheurs maakten vervolgens een plan om tot aanhoudingen over te gaan. Ze belden de eigenaar van pand aan de Helmholzstraat met de mededeling dat zij later die dag zijn pand aan de Helmholtzstraat wilden doorzoeken en vroegen om zijn medewerking. Kort na dat telefoontje kwamen meerdere mensen in grote haast naar het pand, kennelijk om het daar opgeslagen koper weg te halen. Bij het bedrijfspand stonden agenten de mensen op te wachten, om vervolgens aan te houden. De vrouwelijke verdachte werd in de buurt aangehouden. In het pand werden ook honderden (vermoedelijk) xtc-pillen en ongeveer 25.000 Viagra pillen aangetroffen. De pillen zijn in beslag genomen.

De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak verder. Op de camerabeelden zijn nog meer mensen te zien. De politie roept hen op zich te melden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie