De loempiakraam van Xuan Tran mag blijven staan bij de Dordtse Visbrug. Eerder waren er plannen om de brug en de omgeving aan te pakken. Hierbij zou de loempiakraam moeten verdwijnen. Na twee jaar onzekerheid is er nu een verlossend woord gekomen. De loempiakraam mag blijven staan.

“Ik ben daar echt heel erg blij mee en dankbaar voor”, aldus Xuan Tran tegen het AD. De loempiabakker kreeg veel steun van Dordtenaren. Zij vonden het een slecht idee dat de loempiabakker van zijn vertrouwde plek weg zou moeten. Er werden massaal handtekeningen gezet onder een petitie. “Ik ben heel dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen.”, zo zegt Tran tegen de krant. Mogelijk komt er een nieuwe kraam, maar eerst moet de gemeenteraad hier nog mee instemmen. Er is 30.000 euro begroot voor een nieuwe kraam.

De gemeente Dordrecht blijft de wens houden om ook de Visbrug aan te pakken, op welke manier is nog niet bekend. Het eerdere plan van wethouder Piet Sleeking om een gat in de brug te maken, met trap naar het water, stuitte op veel weerstand. De gemeente wil nog steeds een trap of verbinding naar het water.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie