Foto: Politie Dordrecht

De zes gestolen minibikes en motor van Dutch Racing Academy zijn weer terecht. De motoren werden in het weekend van 4 en 5 augustus gestolen vanuit een garagebox in de Dordtse wijk Stadspolders.

Stichting RACE-KIDS had de motoren staan in een garagebox aan het Van Eesterenplein, in woontoren de Sequoia. De stichting laat jongeren proeven aan het vak van coureur. Eerst werd de motor van de stichting gestolen. Een nacht later werden nog zes minibikes gestolen.

De politie kreeg afgelopen weekend een melding over overlastgevende jongeren, welke reden op vier minibikes. Bij controle door de politie konden de personen niet vertellen van wie de minibikes waren. Hierop zijn de minibikes in beslag genomen. Het was op dat moment niet bekend dat deze gestolen waren. Toen dit bekend werd, zijn de vier minibikes teruggebracht naar de stichting.

Agenten zijn vervolgens een onderzoek gestart naar de andere twee minibikes en motor. Uit het onderzoek kwam een adres naar voren. Na overleg met de Officier van Justitie hebben agenten een kijkje genomen op het adres, hier troffen zij de andere twee minibikes aan. Na een anonieme tip is op een ander adres de motor aangetroffen. Hierbij is één verdachte aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie