Foto: Drecht Media / Jordy Nijenhuis

Er worden drie onderzoeken uitgevoerd naar de lekkage van een tankwagen zaterdagochtend 9 februari in Alblasserdam. Zaterdagochtend rukten de hulpdiensten uit voor een lekkende tankwagen. Een tankwagen op het bedrijventerrein aan de Edisonweg had een lekkage die hevige stankoverlast veroorzaakte in de directe omgeving, en geurhinder in delen van Nederland.

De lekkage was het gevolg van een oververhitting, in de tankwagen raakte de stof petrolad oververhit. Dit leidde tot het openen van een veiligheidsklep om de druk af te voeren, hierdoor kwam er damp vrij en ontstond er stankoverlast. Door de stevige wind verspreidde de geur zich in een brede strook in noordoostelijke richting over Nederland.

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid voert een onderzoek uit, wat gebruikelijk is na een incident. Tevens zal ook de Inspectie Leefomgeving en Transport. De inspectiedienst zal onderzoeken of er strafbare feiten gepleegd zijn. Tot slot zal ook de gemeente Alblasserdam een onderzoek doen. De gemeente kijkt hierbij voornamelijk naar het handelen van de gemeente, Veiligheidsregio en de communicatie richting inwoners.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie