Foto: Ruud Aantjes

Burgemeester Wouter Kolff (tevens voorzitter Drechtsteden), burgemeester Reinie Melissant-Briene (tevens voorzitter AV-regio) en Marcel Fränzel (burgemeester Altena) hebben dinsdag 7 mei gezamenlijk het startsein gegeven voor Maritime Industry 2019. Dit jaar wordt het Lustrum van 15 jaar Maritime Industry gevierd.

Bedrijven, met name de binnenvaart en maritieme toeleveranciers, blijken trouw aan deze goedbezochte beurs. Jeroen van Hooff, algemeen directeur van beursorganisator Easyfairs Nederland: “Ter gelegenheid van de 15e editie overhandigen wij 31 awards aan de bedrijven die al sinds de start een plek hebben op onze beursvloer. Wij zijn deze bedrijven ontzettend dankbaar, zij vormen het fundament van deze beurs en hebben er mede voor gezorgd dat Maritime Industry een onmisbaar moment is geworden voor de maritieme sector in Nederland. Dat drie burgemeesters de beurs openen is een fantastisch gebaar. Wij zijn erg vereerd.”

Ook de burgemeesters zijn blij met het succes van de beurs. Reinie Melissant-Briene: “In Gorinchem faciliteren wij één van de grootste maritieme beurzen van Nederland. Dat is niet voor niets. Onze regio’s – met samen meer dan 400.000 inwoners – maken onderdeel uit van de maritieme delta die loopt van Rotterdam tot en met Drechtsteden, Gorinchem en Werkendam.” Wouter Kolff: “Onze regio’s hebben een sterke reputatie door onze maritieme maak- en servicebedrijven. Met Gorinchem trekken we samen op en zoeken we ook nieuwe partners om zo veel mogelijk gebruik te maken van deze positie. Zo gaan we voor een maximale bijdrage aan de BV Nederland”.

Ook Deal Drecht Cities heeft een stand op de beurs. DEAL is een initiatief van de zes Drechtsteden gemeenten en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D) en de Port of Rotterdam. De doelstelling is om nieuwe impulsen te geven aan de economie in de Drechtsteden en de werkgelegenheid te stimuleren. DEAL ondersteunt bedrijven die zich willen vestigen en/of uitbreiden in de Drechtsteden en promoot de regio als optimale vestigingsplaats voor bedrijven, in het bijzonder de maritieme en logistieke sector.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter