Boskalis heeft met medeaandeelhouder Kotug International een intentieovereenkomst getekend voor de verkoop van Kotug Smit Towage aan Boluda Group. Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage 300 miljoen euro. Boskalis verwacht voor zijn 50 procent belang in de joint venture circa 90 miljoen euro in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op 11 havens in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd.

Boskalis en Kotug zijn van mening dat een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is, een visie die door Boluda wordt gedeeld. Momenteel is Boluda marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft het met een vloot van ruim 230 schepen een belangrijke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede halfjaar van 2019 afgerond, onder voorbehoud van gebruikelijke condities zoals een boekenonderzoek en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de desbetreffende landen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie