Foto: Jordy Nijenhuis / Drecht Media

Bewoners van de Sterren- en de Planetenbuurt in Zwijndrecht maken zich zorgen over loslatende gevelplaten. In 2015 zijn de woningen in Zwijndrecht Noord gerenoveerd. Al snel na de oplevering van de woningen aan onder andere de Laurensvliet, Jupiterstraat en de Pegasusstraat lieten er gevelplaten los.

Sindsdien maken de bewoners zich veel zorgen om de veiligheid en hebben meermaals contact opgenomen met woningbouw Woonkracht10. Bijna vier jaar na het ontstaan van de problemen is er nog geen oplossing. Dinsdag 8 januari is er opnieuw een gevelplaat van een woning losgekomen, deze kwam half op een stoep terecht. In de buurt zijn er al meer dan tien gevelplaten naar beneden gekomen. Buurtbewoners zijn van mening dat hun zorgen nooit door de woningbouw zijn gehoord en zijn bang dat er gewonden vallen, zij willen dat Woonkracht10 gaat werken aan de veiligheid.

Na media-aandacht heeft de woningbouw woensdag 9 januari meerdere opzichters langs laten komen voor een eerste inspectieronde. Binnen twee weken moet er meer duidelijkheid komen over de veiligheid van de gevelplaten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie