Foto: Politie Drechtsteden-Buiten

Een bestuurder is zondag 6 januari de macht over het stuur verloren tijdens een achtervolging door de politie in Alblasserdam, zo meldt de politie dinsdag 8 januari. Op de Oude Torenweg zagen agenten twee jongens bij een bromfiets staan. Toen de jongens de agenten zagen sprongen zij op de bromfiets en reden snel weg.

De agenten hebben direct de achtervolging ingezet. Hierbij werden op industrieterrein Vinkenwaard snelheden tot 100 kilometer per uur gehaald, zo schrijft de politie. Uiteindelijk verloor de bestuurder van de bromfiets op de Poldersemolenweg de macht over het stuur. De bestuurder, een 17-jarige Alblasserdammer, bleek te rijden zonder rijbewijs, waarvoor hij een bekeuring heeft gekregen. Tevens is een bekeuring uitgeschreven voor het negeren van een stopteken en omdat het kenteken niet klopte. Met zwarte tape was het kenteken aangepast, waardoor er een ander letter te zien was.

Vanwege de snelheden die zijn gehaald is er een WOK-melding gemaakt. De scooter moet eerst door het RDW worden gekeurd, voordat het weer de weg op mag.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie