Het aantal woninginbraken in de zeven gemeenten in de Drechtsteden is in 2018 gedaald. Dit blijkt uit cijfers van de politie. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht staat zelfs in de top 20 van gemeenten in de provincie Zuid-Holland waar het aantal inbraken het meeste is gedaald.

Ten opzichte van 2017 daalde het aantal woninginbraken in Hendrik-Ido-Ambacht met 40,5 procent, waarmee de gemeente op de zesde plaats van de lijst staat. Ook in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam daalde het aantal woninginbraken. In Sliedrecht bleef het aantal inbraken gelijk.

Waar in Hendrik-Ido-Ambacht het aantal inbraken met 40,5 procent daalde, was er elders in de Drechtsteden sprake van een minder grote daling. In Zwijndrecht daalde het aantal woninginbraken in een jaar tijd met 28,2 procent, Hardinxveld-Giessendam met 20 procent, in Papendrecht met 17,6 procent en in Alblasserdam met 11,5 procent. Dordrecht is op het gebied van de daling de hekkensluiter, hier daalde het aantal woninginbraken slechts met 4,5 procent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie