Foto: Google Streetview

De aannemer start donderdag 14 februari met de voorbereidingen voor de renovatie van het gemeentehuis in Alblasserdam. Het gemeentehuis wordt het ‘Huis van de Samenleving’. Maandag 18 februari begint de renovatie. Dan wordt gestart met het verwijderen van asbest.

Het gemeentehuis moet worden verbouwd omdat het pand technisch verouderd is en niet langer voldoet aan de wettelijke eisen. Na oplevering in 2020 biedt het verbouwde gemeentehuis ruimte aan zowel medewerkers en bestuur van de gemeente als aan de Bibliotheek AanZet, leerwerkbedrijf Smile en de politie. Het gebouw moet volgens de gemeente ‘de huiskamer van het dorp worden, waar alle Alblasserdammers zich welkom voelen’.

De aannemer begint donderdag met het inrichten van het bouwterrein. Hiervoor worden meerdere parkeervakken gebruikt. Ter compensatie worden er tijdelijke parkeervakken gemaakt op het Raadhuisplein.

Behalve het gemeentehuis worden ook het Raadhuisplein en de Havenstraat aangepakt. Het nu nog open en lege plein krijgt straks zitobjecten, groen en ‘schemerlampen’. Het Raadhuisplein moet hiermee een huiselijke sfeer krijgen. Parkeren op het Raadhuisplein zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie