De Rotary Club Dordrecht organiseert vrijdag 21 december voor het zevende achtereenvolgende jaar de SantaRun. De als kerstman verkleede renners rennen een route van ongeveer 3 kilometer dwars door de historische binnenstad van Dordrecht.

Vorig jaar namen ruim 1000 renners deel aan de loop voor het goede doel. Dat maakt de SantaRun Dordrecht tot één van de drukbezochtste van Nederland. Dit jaar staat de SantaRun in het teken van het Vriendenfonds Albert Schweitzer en de stichting Zo mooi Wonen. Daarnaast gaat de opbrengst naar Rotary Helpt (voor lokale goede doelen).

Ook dit jaar is er weer een winactie voor scholen en sportclubs waarbij zij kans maken een cheque te winnen ter waarde van 250 euro. Bij inschrijving kan aangegeven worden aan welke school o sportclub in Dordrecht deze gekoppeld moet worden. De school en sportclub met de meeste ‘gekoppelde lopers’ wint ieder een cheque. Daarnaast krijgt elke school of sportclub een deel van het inschrijfgeld om aan leerlingen en sporters te besteden. Hiervoor moeten er wel minimaal 25 lopers gekoppeld zijn.

De start en finish van de SantaRun zal wederom op het Scheffersplein zijn, dat tegen 18.30 uur helemaal rood zal kleuren met Santa’s van alle leeftijden. Na een goede warmingup zal om 19.00 uur het startschot klinken en rond 19.45 uur is er de prijsuitreiking.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie