Foto: Gemeente Zwijndrecht

De Zwijndrechtse wethouder Jolanda de Witte is maandagavond 13 mei voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Albrandswaard, waar Rhoon en Poortugaal onder vallen. Deze maand is zij vijf jaar wethouder in Zwijndrecht.

In totaal solliciteerden twaalf kandidaten naar het burgemeesterschap in de gemeente Albrandswaard, waarbij Jolanda de Witte de beste kandidaat was. Zij gaat in de gemeente Hans Wagner opvolgen, die in juni 2018 aankondigde niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn.

“Mevrouw De Witte heeft een bestuursstijl die goed bij Albrandswaard past, namelijk verbindend, onafhankelijk en coachend. Daarbij is zij authentiek en heeft én geeft ze oprechte aandacht. De gemeenteraad ziet haar in het midden van onze samenleving staan en makkelijk contacten leggen. Ze heeft een scherp oog voor het belang van alles en iedereen en weet deze met elkaar te verbinden. Daarnaast neemt ze veel bestuurlijke ervaring én een voor Albrandswaard relevant netwerk mee. Ze straalt een natuurlijk gezag uit dat goed aansluit bij het zijn van boegbeeld binnen en buiten Albrandswaard. Haar bestuurlijke sensitiviteit, daadkrachtig en stevigheid is precies wat Albrandswaard de komende jaren nodig heeft.”, aldus de gemeente Albrandswaard.

De installatie van Jolanda de Witte als nieuwe burgemeester van Albrandswaard staat gepland voor maandag 1 juli. De Witte zal vanwege haar nieuwe baan stoppen als wethouder in Zwijndrecht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie