Ronald de Meij is dinsdag 9 juli benoemd tot de nieuwe wethouder voor het sociale domein in de gemeente Zwijndrecht. Hij volgt Jolanda de Witte, die burgemeester van de gemeente Albrandswaard is geworden. Behalve met het sociale domein (jeugd, Wmo en gezondheid) gaat de De Meij zich ook bezighouden met de beleidsterreinen onderwijs, sport en cultuur.

De Zwijndrechtse gemeenteraad stemde dinsdag unaniem in met zijn benoeming. Ronald de Meij heeft veel ervaring in het publieke domein, met name op de gebieden sociaal, gezondheid en veiligheid. Hij is was directeur Publieke Gezondheid in Zeeland, waar hij sinds 2010 eindverantwoordelijk was voor de GGD Zeeland. Daarnaast was Ronald de Meij enige tijd ad interim algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zeeland en ad interim directeur meldkamer. Daarvoor werkte hij onder meer als manager bij Erasmus Medisch Centrum, manager jeugdgezondheidszorg, adviseur jongerenwerk en manager Wmo bij de gemeente Utrecht.

Ronald de Meij woont samen met Jacqueline van den Pol in Heerjansdam en heeft 4 kinderen in de leeftijd van 9 tot 26 jaar. Hij is lid van D66.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter