In Zwijndrecht starten de zorgverleners waaronder huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen vanaf 16 april met een wandel Diabetes Challenge. Zij doen dat om de gezondheid van diabetes te verbeteren.

In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgverleners samen tot aan de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 tot en met 28 september. De Vivera sportcoaches ondersteunen dit initiatief van de lokale zorgverleners van harte. De diabetes Challenge in Zwijndrecht is voor mensen met, maar ook voor mensen zonder diabetes.

Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Het doel is om een structurele bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Op donderdag 28 maart om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in wijkcentrum Xiejezo in Zwijndrecht. Deze wordt in wijkcentrum Xiejezo gehouden. De wandelingen zijn vanaf 16 april elke dinsdagavond om 19.00 uur. De wandelaars verzamelen op de parkeerplaats van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie