Wethouder Maarten Burggraaf geeft woensdag 17 oktober het officiële startsein voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Dordtse Kil IV en de aanpak van de A16 en N3. De gemeente is de aanbesteding gestart, het grondwerk wordt voorbereid en de Aquamarijnweg is uitgezet. Woensdag wordt het officiële startsein gegeven.

De Raad van State heeft eerder groen licht gegeven voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Dordtse Kil IV. Het nieuwe bedrijventerrein moet onder Dordtse Kil 3 komen te liggen, richting Moerdijk. Er komt een gedeelte tussen de A16 en Rijksstraatweg en een gedeelte tussen de Rijksstraatweg en rivier de Dordtse Kil.

Omwonenden zijn fel tegen de komst van de Dordtse Kil 4. De Raad van State heeft besloten dat het bedrijventerrein er definitief kan komen. De gemeenteraad heeft eerder besloten dat voor iedere gekapte boom een nieuwe boom terugkomt. Wethouder Heijkoop liet eerder weten dat het nieuwe bedrijventerrein op termijn ongeveer 2800 nieuwe banen zal opleveren. Er moeten voornamelijk logistieke bedrijven komen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie