De Waterbus vaart dit jaar niet de zogeheten Expeditie Haringvliet. In 2016 werd gestart met een pilot. Wegens succes werden ook in 2017 en 2018 de vaartochten verzorgd door de Waterbus.

Vanuit Dordrecht en Rotterdam werden op verschillende dagen diverse routes gevaren. Zo was het onder andere mogelijk om naar Willemstad, Oud-Beijerland, Spijkenisse, Hellevoetsluis en natuureiland Tiengemeten te varen.

“Na de eerste twee succesvolle jaren waarbij zo’n 10.000 bezoekers het Haringvliet bezochten, ligt de organisatie van de Haringvliet Expeditie sinds 2018 in handen van de omliggende gemeenten en komt de vaarverbinding tot stand met steun van deze omliggende gemeenten (Hellevoetsluis, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Moerdijk) en de provincie Zuid-Holland. Deze partijen kiezen er in 2019 voor om de vaarverbinding door de Hoeksche Vaart en de Linquenda II te laten verzorgen.”, zo laat Waterbus weten.

Reizigers kunnen vanuit Nieuwendijk en Hellevoetsluis gebruik maken van boten naar onder andere natuureiland Tiengemeten. De vaarverbindingen met Dordrecht, Rotterdam, Oud-Beijerland, en Spijkenisse zijn komen te vervallen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter