Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis

Voormalig burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht heeft een donatie afgeleverd bij internist-hematoloog dr. Mark-David Levin van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het bedrag van 6218,07 euro is de optelsom van de giften die Schrijer kreeg bij zijn afscheid. Het komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van chronische leukemie.

Na een ambtsperiode van bijna zes jaar nam Schrijer in januari afscheid van zijn gemeente. Hij deed dat bij drie verschillende gelegenheden. Zijn zakelijke netwerk zei hij gedag met een symposium in het teken van ‘Groeien aan de Maas’. Van het gemeentebestuur nam hij officieel afscheid tijdens een buitengewone raadsvergadering. En voor de Zwijndrechtse inwoners was er een muzikale avond in de Bethelkerk, waarbij circa 400 aanwezigen genoten van diverse artiesten uit de regio, waaronder het koor ‘Inspire2LiveChoir’ van dirigent Peter Overduin.

Schrijer had vooraf laten weten dat hij persoonlijk geen geschenken wilde ontvangen ter gelegenheid van zijn afzwaaien. Hij nodigde iedereen die dat wilde uit om in plaats daarvan een gift te doen aan Stichting Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis, uiteindelijk bedoeld voor onderzoek door dr. Levin, een vooraanstaand specialist op het gebied van chronische leukemie (een vorm van bloedkanker). Levin is betrokken bij nationale en internationale studies, die voor een groot deel worden ontworpen in het Albert Schweitzer ziekenhuis en waardoor patiënten in vele ziekenhuizen in binnen- en buitenland mee kunnen doen naar onderzoeken met nieuwe geneesmiddelen.

De dames Leontien Schreuders en Wilma Zoon uit Zwijndrecht stuwden op eigen initiatief het bedrag van de schenking van Schrijer nog op, door middel van een huis-aan-huiscollecte in hun wijk Kort Ambacht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie