Op de KNVB campus in Zeist zijn woensdagavond 29 november dertig sportverenigingen uit Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland geïnformeerd over de verduurzaming van hun accommodatie het komend jaar. Uit de aanmelding van 73 verenigingen heeft De Groene Club per provincie 6 voetbal-, 2 tennis- en 2 hockeyclubs uit Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland geselecteerd. SV Oranje Wit is één van de clubs uit Zuid-Holland die is geselecteerd. Het is de enige club uit de Drechtsteden.

De eerste stap voor de clubs komende maand is de opname van een energiescan. Op basis hiervan wordt begin volgend jaar een advies opgesteld. Alle clubs hebben aangegeven minimaal 1 grote verduurzamingsstap te nemen, maar uit het grote enthousiasme bij de start blijkt al dat er ook clubs zijn met de ambitie naar volledig CO2-neutraal.

Voor de provincie Zuid-Holland dragen deze afspraken bij aan de provinciale doelen om het energieverbruik te verminderen en duurzaam opgewekte energie te stimuleren. Door isolatie en LED-verlichting en het opwekken van duurzame energie via zonnepanelen en -boilers bij kantines, kleedruimten en sportvelden wordt het energieverbruik verminderd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie