NS scoort een 7,6 als eindcijfer in de OV-Klantenbarometer, het jaarlijkse onafhankelijke klanttevredenheidsonderzoek voor het gehele OV. Meer dan 100.000 reizigers deden mee aan De OV-Klantenbarometer. Uit het onderzoek kwam onder andere naar voren dat Waterbus door reizigers het best wordt gewaardeerd.

Tjalling Smit, lid Raad van Bestuur NS: “Een enorm compliment voor al onze collega’s. Zij zorgen ervoor dat we meer treinen rijden, langere treinen rijden en vaker op tijd rijden. Maar ook dat het veilig, schoon en comfortabel is. Dat waardeert de reiziger.” De treindienst Alphen aan den Rijn – Gouda (TAG)- die door ook door NS wordt uitgevoerd – scoort met een 7,8 in de top 3 beste regionale treindiensten. Daarmee is NS op deze lijn genomineerd voor de titel Beste Vervoerder 2018.

2018 was het eerste jaar dat NS meedeed aan de OV-Klantenbarometer. NS houdt jaarlijks zelf ook een beoordelingsonderzoek. Ook daaruit bleek eerder al dat de waardering voor het treinreizen in Nederland toeneemt. Hierbij gaf 86 procent van de treinreizigers een 7 of hoger. In de OV-Klantenbarometer komt dit percentage iets hoger uit, namelijk op 87 procent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie