Foto: Jordy Nijenhuis / Drecht Media

Qbuzz heeft zaterdag 5 januari aangekondigd verschillende maatregelen te nemen om de problemen bij de vervoerder te verhelpen. De vervoerder heeft sinds 9 december de concessie voor het busvervoer in de regio in handen. Ook is Qbuzz verantwoordelijk voor de treindienst tussen Dordrecht en Geldermalsen.

Sinds de start kampt het busvervoer van Qbuzz al met problemen, eerder noemde het bedrijf dit opstartproblemen. Buschauffeurs zijn de problemen zat en gaven vrijdag 4 januari aan een staking te overwegen. De vervoerder kondigde een dag later een aantal maatregelen aan om knelpunten te verhelpen, hiermee moeten de problemen grotendeels verholpen zijn. In de kerstvakantie heeft Qbuzz naar eigen zeggen ook een flink aantal verbeteringen doorgevoerd. Desondanks klagen reizigers onder andere nog steeds bussen die niet op komen dagen.

De vervoerder gaat reizigers beter informeren over de dienstregeling en busroutes. Ook worden er extra bussen en chauffeurs ingezet. Qbuzz past daarnaast de roosters van buschauffeurs aan, waardoor de ritten beter uitvoerbaar moeten zijn. Volgens de vervoerder waren er met name problemen op de nieuwe lijnen 81, 90 en 388. In mindere mate waren er ook problemen op de lijnen 4, 316/392, 387, 488 en 489.

“Met de maatregelen die maandag starten verwacht wij een grote verbetering voor reizigers én chauffeurs. Qbuzz betreurt het enorm dat het niet vanaf de eerste dag de verwachtingen heeft kunnen waarmaken en hoopt snel het vertrouwen van de reizigers en de chauffeurs terug te winnen.”, zo laat Qbuzz weten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie