Foto: Google Streetview

PostNL haalt vanaf begin augustus ruim 30 procent van alle brievenbussen weg in de Drechtsteden. In Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Alblasserdam staan in totaal 234 brievenbussen. PostNL had nog geen cijfers van Hardinxveld-Giessendam beschikbaar.

Van de 234 brievenbussen zal PostNL er 73 weghalen, dit is 31,2 procent van de brievenbussen. “De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.”, zo laat PostNL weten.

Naar verhouding verdwijnen de meeste brievenbussen in Alblasserdam, hier wordt ruim 43 procent van de brievenbussen weggehaald. Van de 16 brievenbussen verdwijnen er 7, wel wordt er 1 nieuwe brievenbus geplaatst in het Damdorp. Papendrecht volgt met ruim 39 procent, hier verdwijnen 11 van de 28 brievenbussen. In Dordrecht worden naar verhouding de minste brievenbussen weggehaald, hier haalt PostNL 25 van de 102 brievenbussen weg. Omgerekend is dit 24,5 procent.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie