Foto: Politie Drechtsteden-Buiten

De politie heeft vrijdag 10 augustus een partij neppe merkjassen aangetroffen in een voertuig op de A15. Richting Gorinchem was ter hoogte van Sliedrecht een kop-staartbotsing gebeurd. Hierdoor ontstond er een file op de snelweg, er was een rijstrook afgesloten.

Toen agenten bij het ongeval stonden, kwam er een wit bedrijfsbusje over de afgesloten rijstrook aangereden. Ondanks het rode kruis boven de weg, reed de bestuurder toch op de rijstrook. De agenten hielden de bestuurder staande. Achterin het busje zagen de agenten tien blauwe vuilniszakken met een grote hoeveelheid kleding. Deze kleding zou volgens de inzittende uit Frankrijk komen en worden verkocht op diverse markten in Nederland.

De twee inzittenden, een 28-jarige man uit Vlaardingen en 31-jarige man uit Rotterdam, konden beiden niet de herkomst van deze kleding aantonen. De agenten kregen het vermoeden dat het ging om neppe merkjassen. De politie heeft de jassen in beslag genomen en verder onderzocht. Uit onderzoek bleek dat het om 54 neppe merkjassen van een duur merk ging.

De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor het negeren van het rode kruis boven de weg. De hoogte van de boete wordt door de Officier van Justitie bepaald. Verder onderzoek naar de neppe kleding en de twee mannen volgt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie