Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

De politie heeft woensdagmiddag 13 maart 23 automobilisten op de bon geslingerd. Zij krijgen binnenkort de bekeuring op de mat. De bestuurders filmden tijdens het rijden met hun mobieltje een ongeval met een vrachtwagen op de A16.

Rond 12.00 uur reed een vrachtwagen met lege aanhanger over de Moerdijkbrug richting Breda. De wind kreeg vat op de aanhanger en de combinatie schaarde, waardoor de snelweg volledig geblokkeerd werd. Het ongeval zorgde voor lange files. Verschillende automobilisten filmden al rijdend het ongeval.

De agenten kregen toestemming van de officier van justitie om op kenteken te bekeuren. Dit houdt in dat zij de automobilisten niet staande hoeven te houden om de bekeuring uit te kunnen schrijven. Een van de agenten die ter plaatse was: “We zijn natuurlijk pas gaan schrijven toen we klaar waren met de afhandeling van het ongeval en we onze handen vrij hadden. Ik weet dus wel zeker dat het er meer zijn geweest dan de 23 automobilisten die we nu hebben betrapt”. De hoogte van de bekeuring is gebaseerd op het niet handsfree gebruik van de telefoon achter het stuur.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie