Foto: Google Streetview

De Nieuwe Dordtse Biesbosch wordt donderdag 14 maart officieel geopend. Volgens de gemeente Dordrecht zal dit op ludieke wijze gebeuren. Bij de opening zijn vertegenwoordigers aanwezig van de Provincie Zuid Holland, Staatsbosbeheer, Nationaal Park De Biesbosch, waterschap Hollandse Delta en de gemeente Dordrecht. Ook bewoners in het gebied zijn uitgenodigd.

Tijdens de opening zijn er diverse toespraken, waaronder van wethouder Marco Stam van de gemeente Dordrecht. Na de toespraken zal het nieuwe natuurgebied op ludieke wijze worden geopend. Het is niet bekend op welke manier dit is.

Binnen de Nieuwe Dordtse Biesbosch zijn een aantal projecten gerealiseerd, zoals een ecologische verbinding tussen moeras en natuur, het verbeteren van recreatiemogelijkheden in Dordrecht en het verbeteren van waterkwaliteit en -kwantiteit.

Op zaterdag 25 mei is er een Open Dag voor alle Dordtenaren. Die dag vinden diverse activiteiten plaats in de ‘grote achtertuin’ van Dordrecht. Aan de programmaonderdelen en locaties wordt nog hard gewerkt en later bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie