Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft het tracébesluit (TB) en het saneringsplan voor de verbreding van de snelweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht ondertekend. De plannen, inclusief bijlagen, liggen van 12 september tot en met woensdag 24 oktober ter inzage.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Dit is een mooie stap voor de aanpak van de files op deze snelweg die veel gebruikt wordt voor het goederenvervoer tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. Het verkeer op de A15 krijgt tussen Papendrecht en Sliedrecht meer ruimte. Dit is niet alleen goed voor de doorstroming, maar ook goed voor de bereikbaarheid van de Drechtsteden.”

Rijk en regio werken samen aan dit project. Door de realisatie van een derde rijstrook vergroten we de capaciteit van de snelweg A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. Dat zorgt voor een betere doorstroming op de snelweg A15 als goederencorridor tussen de haven van Rotterdam en het achterland. Ook vermindert het sluipverkeer over regionale en lokale wegen in met name Papendrecht en Sliedrecht.

Om de doorstroming te verbeteren, komt op de noordbaan tussen de aansluiting Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 een extra rijstrook die functioneert als weefvak. Dit is een wegvak waarin het in- en uitvoegen is gecombineerd. Op de zuidbaan tussen de aansluitingen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost legt Rijkswaterstaat een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. Dit gebeurt deels in de middenberm en deels in de zijberm tussen de weg en het geluidsscherm. In het tracébesluit staat in detail hoe de uitbreiding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht eruit komt te zien.

Het tracébesluit, saneringsplan en de bijlagen zijn in te zien in het gemeentehuis van de gemeente Papendrecht, het gemeentekantoor van de gemeente Sliedrecht en bij Rijkswaterstaat aan de Boompjes 200 in Rotterdam. Tot en met 24 oktober kunnen mensen in beroep gaan tegen de plannen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie