Metaalwerkers in de regio gaan donderdag 10 en vrijdag 11 januari opnieuw staken. Zij leggen 48 uur lang het werk neer. Vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen verwachten dat in onze regio medewerkers van onder andere IHC, Damen, Fokker en FN Steel het werk neerleggen.

De metaalwerkers hebben al vaker het werk neergelegd voor een betere cao. De meeste stakingen werden georganiseerd bij Fokker in Papendrecht. Hier werd eind november nog een week lang een estafettestaking gehouden. De bonden eisen een toekomstbestendige en eerlijke cao Metalektro, met onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5 procent met een vloer van duizend euro en goede voorstellen om werk en privé te kunnen combineren.

Onderdeel van de eisen van de bonden naast een beter loon is ook een generatiepact zodat jongeren weer een vaste baan krijgen in de sector, terwijl ouderen gezond de eindstreep kunnen halen en hun kennis kunnen overdragen. Een beter loon voor jongeren door jeugdschalen te schrappen maakt onderdeel uit van het eisenpakket. Daarnaast stellen de bonden nog veel andere maatregelen voor over duurzame inzetbaarheid van de metaalwerkers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie