De Dordtse zangeres en actrice Merel Baldé, ook bekend onder de naam Merol, en de Dordtse zanger Nielson zijn in de prijzen gevallen bij de eerste editie van het Dordts Popgala. Het gala werd zaterdag 9 februari gehouden en is een initiatief van onder andere Bibelot en Kunstmin.

Merol ging met twee prijzen naar huis. Baldé speelde de afgeslopen jaren gastrollen in onder andere Het Klokhuis, Flikken Maastricht en de bioscoopfilm All You Need Is Love. Van 2015 tot 2016 speelde zij tevens een rol in de musical Soldaat van Oranje. Zij was de winnares van de eerste Popprijs, daarnaast won ze met haar single ‘Lekker Met De Meiden’ de prijs voor ‘Song van het Jaar’. Nielson wist de award voor ‘Album van het Jaar’ in de wacht te slepen. Een paar dagen eerder won hij met zijn album ‘Diamant’ ook een 100%NL Award. Nielson maakt maandagavond 11 februari met zijn album tevens kans op de Edison voor ‘Nederlandstalig’.

Tijdens het gala werden ook prijzen voor ‘Beste Live-Act’ en ‘Beste Nieuwkomer’ uitgereikt. De award voor ‘Beste Live-Act’ ging naar Pene Corrida. Het Gezelschap mocht de award voor ‘Beste Nieuwkomer’ in ontvangst nemen. Er werd ook een Oevreprijs uitgereikt, deze was voor bluesartiest Michael de Jong. De Jong overleed vorig jaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie