Op 23 mei kunnen stemgerechtigden hun stem uitbrengen voor het Europees Parlement. Sliedrecht is één van de gemeenten in Nederland waar mensen met een visuele beperking zelfstandig kunnen stemmen. Dit gebeurt met behulp van een mal met audio-ondersteuning. Ook inwoners met een visuele beperking in de rest van de Drechtsteden kunnen gebruik maken van het stembureau in Sliedrecht.

Het stembiljet wordt in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via de soundbox met koptelefoon krijgen stemmers te horen welke partijen en kandidaten op de lijst staan, hierbij worden ook het nummer van de gewenste partij en van de kandidaat waarop gestemd wordt genoemd. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat wordt gevonden door, onder de gewenste partij, gaatjes te tellen. Met het potlood moet het gewenste vakje rood worden gemaakt.

Ook mensen met een visuele beperking die niet in Sliedrecht wonen, kunnen met deze methode in één van de deelnemende gemeenten hun stem uitbrengen. Meer informatie hierover is te vinden op www.oogvereniging.nl/stemmen. Het stembureau in Sliedrecht waar mensen met een visuele beperking zelfstandig kunnen stemmen is in het gemeentekantoor aan de Industrieweg 11 te Sliedrecht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter