Een 51-jarige medewerkster van bouwmarkt Karwei moet tien maanden de cel in, zo heeft de rechter maandag 25 maart bepaald. De vrouw uit Hoogvliet verduisterde ruim 1,1 miljoen euro een franchisehouder van Karwei-filialen in Dordrecht, Papendrecht en Hoogvliet. Zij werkte als administratief medewerker bij het bedrijf.

De vrouw verduisterde het geld voor een ‘buitenlandse liefde’. Via internet had de vrouw een man ontmoet die zei verliefd op haar te zijn. Op een gegeven moment had de man dringend geld nodig voor operaties in het ziekenhuis, waarop de vrouw in eerste instantie delen van haar spaargeld overmaakte. Toen haar spaargeld op was, verduisterde ze geld van haar werkgever. Dit liep uiteindelijk op tot 1,1 miljoen euro. Dit bedrag verduisterde de vrouw in de periode van januari 2015 tot oktober 2017, toen de fraude werd ontdekt.

De vrouw kreeg een celstraf van vijftien maanden opgelegd, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel geƫist, met een voorwaardelijke straf van zes maanden. Volgens de rechtbank is bewezen dat de vrouw 1,1 miljoen euro verduisterde, maar is zij zelf ook slachtoffer geworden van een oplichter. Dit heeft de rechtbank meegewogen in het oordeel.

De 51-jarige vrouw uit Hoogvliet moet het bedrag terugbetalen aan haar voormalig werkgever. Zij heeft inmiddels al tienduizenden euro’s terugbetaald. Voor het resterende bedrag heeft zij een betalingsregeling getroffen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie