Mocht het nodig zijn, dan werken alle luchtalarmen in Nederland weer. Dit heeft het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) bekend gemaakt. Dinsdag 13 maart kon het probleem volledig worden verholpen, waarmee alle luchtalarmen weer operationeel zijn.

Ruim een week eerder, op maandag 5 maart, gingen in onze regio veel luchtalarmen niet af door een storing. Het probleem lag bij een conflict elders in Europa, waardoor er problemen waren met de elektriciteitsfrequentie. Hierdoor liepen bijvoorbeeld ook tijdsmeldingen op onder andere ovens en magnetrons achter. Ook de tijd bij verschillende luchtalarmen liep achter, waardoor de sirenes niet communiceerden met het computersysteem.

In alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn de luchtalarmen weer volledig operationeel. De eerstvolgende maandelijkse test is pas op maandag 7 mei. Het luchtalarm wordt altijd op de eerste maandag van de maand getest. De eerste maandag in april valt samen met Tweede Paasdag. Omdat het luchtalarm nooit getest wordt op nationale feestdagen, Dodenherdenking en religieuze feestdagen, zal de test een maand opschuiven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter