Foto: Google Streetview

Hans Wiegel heeft woensdag 12 juni zijn functie als informateur in Zuid-Holland neergelegd. Begin april ging voormalig VVD-politicus van start met verkennende gesprekken tussen de verschillende partijen.

Het doel was om te komen tot te komen tot een nieuw Provinciebestuur. Wiegel heeft geprobeerd om tot een Provinciebestuur te komen met Forum voor Democratie, VVD, CDA en nog een vierde partij. Dit is niet gelukt. Forum voor Democratie werd tijdens de verkiezingen van 20 maart de grootste in Zuid-Holland, de VVD volgde als tweede partij.

Er werd als vierde partij met ChristenUnie/SGP gesproken om een Provinciebestuur te vormen. Volgens informateur Wiegel leverde dit wisselende situaties op. Zo zou er eerst het gevoel heersen om tot een overeenstemming te komen en later weer twijfel. ChristenUnie heeft per brief laten weten de gesprekken te beƫindigen.

Wiegel heeft vervolgens met enkele kleine fracties gesproken. Echter liet het CDA dinsdag 11 juni weten zich terug te trekken uit de besprekingen. Hierdoor is volgens de informateur zijn werk onmogelijk geworden en legt hij zijn functie neer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter