Heerema stopt de activiteiten in Zwijndrecht, zo heeft het bedrijf dinsdag 20 november bekendgemaakt. Het hoofdkantoor in Zwijndrecht wordt gesloten, de yard wordt waarschijnlijk verkocht.

Het bedrijf kampt al enige tijd met onvoldoende projecten en een marginale winstgevendheid. Ook heeft Heerema te maken met projecten met hoge risico’s. Het bedrijf heeft daarom ervoor gekozen om het hoofdkantoor in Zwijndrecht te sluiten, hiermee verliezen de zestig medewerkers hun baan.

Voor de yard in Zwijndrecht heeft Heerema een intentieverklaring voor verkoop getekend met het Italiaanse industriële concern Rosetti Marino. De verwachting is dat de voorgenomen verkoop van de yard in Zwijndrecht niet tot banenverlies zal leiden. “We zijn ons er terdege van bewust dat de voorgenomen desinvestering bijzonder ingrijpend is voor onze collega’s op ons hoofdkantoor in Zwijndrecht”, aldus CEO Koos-Jan van Brouwershaven van Heerema. “We zullen ons dan ook tot het uiterste inzetten om hen in deze moeilijke fase te begeleiden.”

Het voornemen tot de desinvestering van het bedrijf volgt op een eerdere herstructurering in november 2016. Deze vond plaats tegen de achtergrond van de gedaalde olieprijs en de daaraan gekoppelde, uitblijvende investeringen in de olie- en gasindustrie en ongunstige contractvoorwaarden op de windenergiemarkt. Uitgangspunt van de reorganisatie was de verwachting dat de markt in 2019 zou herstellen. Heerema laat weten dat de eerdere reorganisatie niet het gewenste effect heeft gehad.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie