Foto: Politie Dordrecht

Een hardleerse automobilist is donderdag 15 november aangehouden bij een verkeerscontrole in Dordrecht, zo heeft de politie maandag 19 november bekendgemaakt. De 44-jarige bestuurder uit Den Haag was twee dagen eerder voorwaardelijk in vrijheid gesteld van een zeven maanden durende vrijheidsstraf. Tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating mocht hij geen strafbare feiten plegen.

Ondanks de regels, kroop de man toch zonder geldig rijbewijs achter het stuur. Het was de zesde keer binnen twee jaar tijd dat de man werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Eerder is zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Tevens werd in zijn auto, in een sok, ruim 8000 euro contant geld aangetroffen. De man kon geen duidelijke verklaring geven over de herkomst van het geld.

Omdat de man al voor de zesde keer werd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs, heeft de politie zijn auto in beslag genomen. De officier van justitie zal bepalen wat er met de auto gaat gebeuren. Het geldbedrag van ruim 8000 euro is in beslag genomen, de politie verdenkt de man van witwassen. Omdat de man de voorwaarden van de voorwaardelijke invrijheidstelling overtrad, is de man weer overgebracht naar de gevangenis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie