Foto: Jordy Nijenhuis / Drecht Media

Een motie van wantrouwen tegen wethouder Piet Sleeking heeft dinsdag 9 juli geen meerderheid gehaald in de Dordtse gemeenteraad. De motie werd ingediend omdat de wethouder de verhuizing van de dagopvang van het Leger des Heils pas veel later meldde aan de gemeenteraad. In 2016 werd er al gesproken over een mogelijke verhuizing van de Dubbeldamseweg-Noord naar de Kromhout, waar ook onder andere de nachtopvang gevestigd is.

Pas in oktober 2018 werd bekend dat het Leger des Heils de dagopvang ging verhuizen naar de Kromhout, wat voor veel verbazing en tegenstand zorgde in de buurt. Wethouder Piet Sleeking heeft dinsdag in de gemeenteraadsvergadering zijn excuses gemaakt, volgens de wethouder had de gemeente bij het Leger des Heils aan moeten dringen op communicatie met buurtbewoners of anders zelf deze communicatie op zich moeten nemen. Volgens de wethouder waren de verhuisplannen lange tijd nog onzeker, daarom werden de plannen nog niet bekendgemaakt.

De PvdA diende een motie van wantrouwen in tegen de wethouder. De motie werd met 17 zetels gesteund door de oppositie, maar haalde het niet omdat de coalitiepartijen met 20 zetels tegen de motie stemden. Tevens werd er een motie van treurnis ingediend tegen het college van burgemeester en wethouders, omdat zij begin 2018 al wisten van de verhuisplannen en dit pas maanden bekend werd. Ook ditmaal steunde de oppositie de motie, maar ketste de coalitiepartijen de motie af.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter