Heb je nog geen idee op wie je moet stemmen of weet je te weinig van de verkiezingen? Of misschien is dit wel de eerste keer dat je naar de stembus mag? Om die reden wordt het First Time Voters evenement georganiseerd in Schouwburg Kunstmin, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Op woensdag 14 maart van 19.00 tot 21.30 uur ben je van harte welkom om in gesprek te gaan met verschillende partijen uit Dordrecht. Je mag meepraten over onderwerpen die jij belangrijk vindt. De avond begint met toffe optredens van artiesten als Raff, Devennee en Icekoud Donii. Vervolgens is er een opening door burgemeester Kolff en nachtburgemeester Juno. Hierna start het debat met jonge raadsleden en het publiek. Het debat wordt gepresenteerd door Mignon Nusteling en Mayhar Zarrinphaker. Stel je vragen en kom meer te weten over de lokale politiek. Zo krijg je een goed beeld van waar de politiek om draait, wat de verschillen zijn tussen partijen en waarom je eigenlijk zou stemmen. Wil je ook jouw mening geven over het onderwijs in Dordrecht of heb je ideeën voor jouw buurt? Dan is dit dé kans om jezelf te laten horen.

Na afloop is er een feestelijke afsluiting door een DJ, waar je onder het genot van een drankje nog kan napraten. Na deze inspirerende avond weet je wat jij op 21 maart gaat stemmen! Er zijn geen kosten aan het event verbonden. Om deel te nemen meld je je vooraf aankan via de website van Kunstmin.

Dit debat is een samenwerking tussen de Bibliotheek AanZet, Schouwburg Kunstmin, Jongerenraad Dordrecht, Stichting Be Innovated, Studentenvereniging Ebrii Oves en Middelbare Scholen en Beroepsonderwijs Dordrecht. Al deze partijen willen jongeren laten zien dat ook zij invloed hebben op wat er in de gemeente wordt besloten. Politiek wordt door jongeren vaak gezien als saai of ze weten niet goed waar het over gaat. Daarom nemen verschillende partijen het initiatief om politiek duidelijker en interessanter te maken, door meer informatie te geven waar het in de politiek om gaat en hoe je met jouw stem het verschil kunt maken. Dit alles op een vrolijke manier met artiesten, jonge partijleiders die jou als jongere begrijpen én een DJ voor de sfeer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter