Het duel tussen FC Dordrecht en FC Twente gaat vrijdagavond 14 september gewoon door. De wedstrijd kwam in gevaar vanwege de stakingen die de politie dit weekend wilde houden. Deze zijn vanwege een ‘onderhandelingsresultaat’ opgeschort.

FC Dordrecht – FC Twente kwam in gevaar door de aankondiging dat de politie alleen zou opdraven voor ‘nood en dood’. Een voetbalwedstrijd behoort daar niet toe. Minister Ferdinand Grapperhuis (Veiligheid) had de politievakbonden hierdoor voor de rechter gesleept. Dit vanwege ‘onacceptabele risico’s voor de openbare orde en veiligheid’.

In eerste instantie werd door de gemeente, politie en FC Dordrecht afgesproken om het duel door te laten gaan. Later bleek de beschikbaarheid van de politie bij eventuele nood in het stadion onzeker te zijn. Hierdoor wilde burgemeester Kolff tot vrijdagmiddag wachten om een definitief besluit te nemen. Vanwege de ontwikkelingen in de onderhandelingen voor een beter CAO en lagere werkdruk bij de politie, is er een einde gekomen aan de onzekerheid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie