Foto: Politie Drechtsteden-Buiten

Een extreem dronken automobilist heeft zaterdag 5 januari een ongeval veroorzaakt op de afrit van de A16 naar Hendrik-Ido-Ambacht. Er was een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto’s. Volgens de meldster, die zelf het slachtoffer was van deze aanrijding, rook de andere partij behoorlijk naar alcohol.

Ter plaatse bleek de aanrijding plaats te hebben gevonden tussen een Nederlands voertuig en een Pools voertuig. De bestuurder van het Poolse voertuig, een 21-jarige man uit Polen, is tegen zijn voorligger aangereden die voor de verkeerslichten stond te wachten. De sfeer was een beetje grimmig en de agenten riepen daarom versterking op.

Toen de rust enigszins was teruggekeerd is er een blaastest afgenomen bij beide bestuurders. Bij de Poolse man gaf de blaastest een ‘F’-indicatie. Dit geeft aan dat er veel alcohol is gedronken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 1630 Ug/l had gedronken. Dit is 7,4 keer de maximale toegestane hoeveelheid, wat gelijk staat aan 3,75 promille. Een ervaren bestuurder mag maximaal 220 Ug/l blazen. Het rijbewijs van de Poolse bestuurder is ingenomen.

Het schadeformulier werd door de vrienden van de Poolse man ingevuld en na het in ontvangst nemen van een dagvaarding werd de man overgedragen aan zijn vrienden. Op een later tijdstip moet de verdachte zich verantwoorden voor de rechter.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie