De eerste Drechtstedendinsdag van het jaar zal op dinsdag 15 januari plaatsvinden in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Tien keer per jaar vergaderen de Drechtraadsleden over onderwerpen die onze regio aangaan. Dit wordt Drechtstedendinsdag genoemd. Het samenwerkingsverband Drechtsteden bestaat uit 7 gemeenten: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

De raadsleden krijgen eerst een presentatie van de erfgoedlijn Waterdriehoek. Hierbij wordt vertelt over de projecten van de afgelopen jaren en wordt met aanwezigen nagedacht over nieuwe idee├źn. De Waterdriehoek Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch vormt een van de zeven historische erfgoedonderwerpen van de provincie Zuid-Holland.

In de avonduren wordt in verschillende bijeenkomsten gesproken over de energietransitie, de begroting van 2019, het transitieplan ICT en de regionale visie sociaal beleid. Bezoekers zijn welkom om bij de vergaderingen aanwezig te zijn als publiek. De vergaderingen zijn openbaar, aanmelden is niet nodig.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie