Boswachterij De Elzen krijgt 1600 nieuwe bomen. Leerlingen van de christelijke basisschool Het Kristal uit Sterrenburg zullen er woensdag 13 maart op de jaarlijkse boomfeestdag alvast een paar honderd planten. Wethouder Rik van der Linden helpt een handje mee.

Staatsbosbeheer en de gemeente Dordrecht organiseren de boomfeestdag voor de 62e keer. Dit jaar is boswachterij De Elzen, aan de Nieuwe Veerweg bij de Viersprong, de plek waar scholieren bomen planten. Ze gaan aan de slag met kleine boompjes zonder kluit. Wethouder Rik van der Linden plant samen met enkele kinderen de eerste boom. Medewerkers van Staatsbosbeheer, de gemeente en Duurzaamheidscentrum Weizigt helpen de kinderen daarna verder.

Boswachterij De Elzen is rond 1990 aangelegd. Het is bedoeld als recreatiegebied voor de Dordtenaren, maar ook als productiebos. Daarom staan de bomen er vaak nog in rechte lijnen. Veel van deze bomen zijn essen. Die komen van nature in Nederland voor en leveren waardevol hout. In de afgelopen jaren zijn heel veel essen aangetast door de essentaksterfte. De ziekte is meestal dodelijk. Veel essen zijn daarom het afgelopen jaar al gekapt.

UPDATE: Vanwege de weersomstandigheden gaat het planten van de bomen tijdens de boomfeestdag niet door. Er wordt gekeken of dit op een later moment alsnog kan worden gedaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie