Dordrecht viert in 2020 dat de stad 800 jaar stadsrechten heeft. De gemeente plant voor het jubileumjaar 800 extra bomen. Er worden 80 Jubileumbomen aan Dordtenaren gegeven, die de boom kunnen planten op hun eigen terrein.

Het aanbod is voor inwoners, maar ook voor bedrijven, scholen of instellingen. Zij krijgen niet alleen de boom, het aanplanten van de boom doet de gemeente voor hen. Geïnteresseerden kunnen hun gratis Jubileumboom bestellen op dordrecht.nl/800bomen.

Belangstellenden kunnen kiezen uit twintig boomsoorten. Van de 80 Jubileumbomen zijn er 60 ‘Stadsbomen’ en 20 ‘Toekomstbomen’. Stadsbomen zijn kleiner van omvang en daardoor geschikt voor kleinere tuinen. Toekomstbomen zijn extra bijzondere bomen met een langere levensduur. Het streven is dat deze Toekomstbomen met hun langere levensduur ook tot volle wasdom mogen komen. De Toekomstbomen krijgen een bordje erbij dat de bijzonderheid van de boom benadrukt. Ook mogen aanvragers van een Toekomstboom de boom een naam geven, die eveneens op het bordje komt te staan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie