Dordrecht maakt donderdag 14 maart kans om ‘Evenementenstad van het jaar’ te worden. Dordrecht maakt samen met Den Haag en Nijmegen kans op de prijs voor gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Dordrecht behoorde al vele malen tot de genomineerden. In 2003 en 2012 wist Dordrecht deze titel al in de wacht te slepen.

Dordrecht staat onder andere bekend om evenementen als Dordt in Stoom, de Kerstmarkt, Big Rivers, muziekfestivals en sportevenementen zoals het WK Shorttrack.

Wethouder Maarten Burggraaf (Evenementen) is trots op de nominatie. “Dordrecht is een échte evenementenstad. Niet voor niets is Dordrecht al twee keer eerder evenementenstad van het jaar geworden. Hier mogen we heel trots op zijn! Deze nominatie is wederom een erkenning voor alle vrijwilligers, het evenementenbureau van Dordrecht Marketing en de mooie mix van evenementen voor jong en oud die onze stad rijk is! Maar het is ook een steun in de rug om ons evenementenbeleid krachtig voort te zetten waarin we bijvoorbeeld de ondersteuning van organisatoren rondom veiligheidseisen dit jaar in gang hebben gezet.”, zo liet de wethouder eerder weten.

De prijsuitreiking vindt plaats donderdag 14 maart in Deventer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie