Een demonstrant heeft vrijdag 15 maart het LHBTI-congres ‘Roze Ode aan de Synode’ verstoord. Het congres werd gehouden in de Grote Kerk in Dordrecht.

Een vrouw van middelbare leeftijd protesteerde tegen de SGP en tegen de komst van predikant ds. J.M.J Kieviet. De predikant is onderdeel van de stuurgroep die eerder dit jaar de Nashvilleverklaring op heeft gesteld. Doel van het congres was om LHBTI-ers meer ruimte te geven om zichzelf te kunnen zijn binnen hun eigen geloof en kerk. Tijdens het congres waren onder andere burgemeester Kolff van de gemeente Dordrecht en minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanwezig. Kolff was tevens één van de sprekers.

De vrouw verstoorde het congres aan het begin van de avond. Ze schreeuwde diverse leuzen en had een bord bij. Beveiligers hadden de vrouw uit de kerk gezet, waarna zij toch weer naar binnen kwam. Volgens een ooggetuige belde burgemeester Wouter Kolff hierop de politie. Het is niet bekend of de vrouw door de politie is aangetroffen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie