Foto: Provincie Zuid-Holland

Commissaris van de Koning Jaap Smit zoekt stemdates voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart. Hij gaat met drie inwoners van Zuid-Holland die voor het eerst gaan stemmen naar de stembus.

De commissaris start deze actie omdat hij het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners van Zuid-Holland hun stem laten horen. “Mensen hebben het niet altijd in de gaten, maar iedere dag heb je met de provincie te maken. Als je in de bus stapt, een stuk gaat fietsen, als je wandelt door een natuurgebied. Dat zijn zaken die de provincie regelt. Je kunt daarover meebeslissen door woensdag 20 maart naar de stembus te gaan.”

Jaap Smit gaat graag het gesprek aan met ‘nieuwe stemmers’ uit Zuid-Holland over thema’s die hen raken. Daarom zal hij drie van hen vergezellen tijdens het stemmen. Iedereen die in Zuid-Holland woont en voor het eerst gaat stemmen maakt kans om op 20 maart opgehaald te worden door de Commissaris van de Koning om te gaan stemmen. Inwoners kunnen meedoen door vóór maandag 18 maart 15:00 uur een foto van zichzelf met hun stempas op Twitter, Facebook of Instagram te plaatsen. Hierbij moeten zij hun gemeente taggen en #StemSamen gebruiken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie