De Politie Limburg heeft de gang van zaken rondom de ongeregeldheden die plaatsvonden met een aantal supporters van Fortuna Sittard op zondag 16 december 2018 geëvalueerd. De incidenten vonden plaats nadat een Fortuna partybus, die onderweg was naar de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard in de Kuip in Rotterdam, in Dordrecht werd teruggestuurd naar Limburg.

Omdat zowel supporters, de BVO Fortuna Sittard als politie ontevreden waren over de gang van zaken, heeft de Limburgse politie een evaluatie uitgevoerd. Uit gesprekken blijkt dat er misverstanden zijn ontstaan. De Politie Limburg veronderstelde dat de supporters een tussenstop wilden maken op de Kerstmarkt in Dordrecht. De Fortuna-supporters waren onderweg naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Op basis van de informatie werd een mogelijk openbare orde probleem in Dordrecht verwacht.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht besloot om de bus terug te sturen naar Limburg. Dit besluit nam hij op basis van informatie van de Politie Limburg en advies van de politie-eenheid Rotterdam, zo laat de gemeente weten. Achteraf blijkt de informatie over het bezoek aan de Dordtse Kerstmarkt onjuist te zijn geweest. Burgemeester Wouter Kolff blijft achter zijn beslissing staan om de bus vol supporters terug te sturen. Het is niet bekend wat voor advies de politie-eenheid Rotterdam aan de burgemeester heeft gegeven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter