Boskalis heeft een overeenkomst getekend met SAAM voor de verkoop van zijn belang in SAAM SMIT Towage. Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van geheel SAAM SMIT Towage 560 miljoen Amerikaanse dollars. Boskalis verwacht voor zijn belang in de joint venture 201 miljoen dollar in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en SAAM werd in 2014 gevormd en had destijds betrekking op de respectievelijke havensleepactiviteiten in Brazilië, Panama, Mexico en Canada. Sindsdien heeft de joint venture haar positie uitgebreid. De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de desbetreffende landen.

Onder voorbehoud van de totstandkoming van de verkoop, heeft Boskalis aangekondigd voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen in te willen komen. Bij de huidige aandelenkoers vertegenwoordigt dit 4,4 miljoen aandelen ofwel 3,3 procent van het aantal thans uitstaande aandelen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie