De gemeente Dordrecht en woningcorporatie Trivire hebben vijf Skaeve Huse geplaatst op de Veerplaat in Dordrecht. De huisjes staan achter de gevangenis, langs rivier de Beneden-Merwede.

De vijf woningen zijn kleine, sobere woonunits. Hiermee wordt aan langdurig dakloze personen een menswaardige en stabiele woonplek geboden, die tot op zekere hoogte ruimte biedt voor afwijkend gedrag. Dit voorkomt overlast in de stad en geeft de meest kwetsbare inwoners een goede basis. De woningen hebben de naam Merwedehuusjes gekregen.

Wethouder Peter Heijkoop en bestuurder Tinka van Rood van woningcorporatie Trivire openen vrijdag 7 december om 15.30 uur de vijf woningen. Na de opening vindt een open huis plaats. Iedereen is van 15.00 tot 17.00 uur welkom om een kijkje te nemen in een van de Merwedehuusjes.

In de week van 10 december nemen de bewoners de Merwedehuusjes in gebruik. Daarna houdt de gemeente Dordrecht nauw contact met de omgeving via de beheergroep. De beheergroep is een vertegenwoordiging van samenwerkingspartners, bewoners en bedrijven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie