De Fietsersbond Drechtsteden keurt in de maanden september, oktober en november fietsen in de regio. Er worden in totaal zeven verschillende keuringen uitgevoerd.

Tijdens de fietskeuring worden fietsen nagekeken, afgesteld en worden eventueel verlichting en kleinigheden gerepareerd. De keuringen zijn op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

De eerste keuring is op 15 september op de Meent in Papendrecht. Een week later, op 22 september, volgt Hardinxveld-Giessendam. De keuring zal worden uitgevoerd op de Talmastraat. Opnieuw een week later, op 29 september, is de Fietsersbond te vinden bij winkelcentrum Makado in alblasserdam.

Op zaterdag 13 oktober worden fietsen gekeurd bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Een week later, op 20 oktober, is de keuring te vinden op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht. Dordrecht volgt op 27 oktober, hier zal de Fietsersbond in samenwerking met de ANWB aanwezig zijn op het Achterom. Op 10 november wordt de reeks fietskeuringen afgesloten in Hendrik-Ido-Ambacht. De keuring zal worden uitgevoerd bij winkelcentrum De Schoof.

Bij iedere keuring zijn technici, keurders en voorlichters van de Fietsersbond aanwezig. De acties worden door de Fietsersbond georganiseerd samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden, Centrum aanpak Fietsdiefstal en de verschillende gemeenten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie