Foto: Google Streetview

De gemeente Alblasserdam organiseert donderdag 15 november een informatieavond over de renovatie van het gemeentehuis en het Raadhuisplein.

Tijdens de avond geeft de gemeente informatie over de voortgang en de keuzes die aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Ook kunnen betrokken organisaties, bewoners en raadsleden met elkaar in gesprek over de toekomst van het gemeentehuis en de plannen voor een ‘Huis van de samenleving’. De informatieavond vindt plaats in het gemeentehuis. Direct omwonenden hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

De inloop van de avond is vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur zal wethouder Peter Verheij de avond openen. Daarna zullen de renovatieplannen en het concept worden toegelicht.

Het gemeentehuis is toe aan renovatie omdat het niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Om het pand optimaal te benutten, heeft de gemeenteraad gevraagd om op zoek te gaan naar geschikte partners om de ruimte mee te delen. De gemeenteraad heeft ook gevraagd om in het plan voor de renovatie een verbinding te maken met het plein. Het doel is om het plein levendiger te maken en een huiskamergevoel te laten ontstaan. Daarom is een plan gemaakt voor een ‘Huis van de samenleving’. Hierin is niet alleen ruimte voor de gemeentelijke organisatie maar ook voor een steunpunt van de politie, leerwerkplekken voor Leerwerkbedrijf Smile en voor de bibliotheek AanZet.

De gemeenteraad staat nu voor de keuze om al dan niet in te stemmen met de start van de renovatie. Met de informatieavond willen de raad en het college van B&W de inwoners van Alblasserdam de gelegenheid bieden goed geïnformeerd bij te dragen aan de afwegingen die bij de besluitvorming op 18 december in de gemeenteraad aan bod zullen komen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio! Like ons op Facebook of volg ons op Twitter
Advertentie